Data protection


S.C. GRUPUL DE STUDII SOCIO-COMPORTAMENTALE AVANGARDE SRL cu sediul social in Bucuresti, str. Prahova nr.5, sector 1, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/17681/2005, CUI 18059124, atribut fiscal RO (denumita GSSC Avangarde in continuare) isi asuma prelucrarea datelor cu caracter personal colectate de la fiecare respondent ca urmare a aplicarii unui chestionar sau a unei grile de interviu sau ca urmare a vizitarii site-ului nostru.

Datele cu caracter personal sunt prelucrate respectând toate legile europene privind protectia datelor cu caracter personal si toate celelalte legi care fac referire la prelucrarea unor baze de date.

 

·         Ce date prelucram?

Datele cu caracter personal sunt acele date cu ajutorul carora puteti fi identificat ca persoana. Astfel, numele, adresa de corespondenta, adresa de email si numarul de telefon reprezinta date cu caracter personal.

Dinte acestea, GSSC Avangarde prelucreaza doar numarul de telefon si email-ul (in functie de caz, nu ambele in acelasi timp), in vederea contactarii respondentilor pentru aplicarea unor chestionare pe teme diverse sau pentru comunicarea directa dintre dvs. si compania noastra (atunci când ne transmiteti un email sau ne contactati pe alta cale).  Niciodata datele cu carcater personal nu sunt stocate la un loc cu alte date culese ca urmare a interviurilor aplicate tocmai pentru a nu putea fi niciodata corelate anumite raspunsuri cu un anumit individ.

GSSC Avangarde isi asuma ca niciodata datele dvs. cu caracter personal (numar de telefon, adresa de email, nume sau adresa de corespondenta) nu vor fi trimise catre terti (clienti, parteneri, etc). Datele cu caracter personal oferite operatorilor nostri de catre dumneavoastra, cu consimtamântul dumneavoastra, vor fi pastrate de catre GSSC Avangarde pe module de stocare cu masuri de securitate crescute si niciodata in acelasi loc cu raspunsurile oferite de dumneavoastra acelor chestionare care v-au fost aplicate.

 

·         Cum se face colectarea datelor cu caracter personal?

Pe lânga bazele de date pe care GSSC Avangarde le detine (numere de telefon oferite de respondenti atunci când li s-au aplicat chestionare in ultimii ani) mai putem colecta date cu caracter personal despre dumneavoastra si din alte surse, cum ar fi alte institute de cercetare de piata, agentii de publicitate, retele de socializare, aplicatii web sau mobile, etc.  In cazul in care vor exista situatii in care colectam astfel de date de la terti, fie vom avea certitudinea ca acestia v-au informat si v-au cerut consimtamântul referitor la transferul datelor cu caracter personal, fie va vom aduce la cunostinta, la primul contact faptul ca am intrat in posesia datelor dvs cu caracter personal si va vom transmite toate informatiile cerute de lege si va vom cere consimtamântul pentru a va contacta in continuare. In cazul unui refuz din partea dumneavoastra datele cu caracter personal pe care le detinem vor fi sterse din baza noastra de date.

 

·         Ce alte date cu caracter personal colectam?

In vederea indeplinirii obiectivelor unui institut de cercetare de piata, GSSC Avangarde poate colecta si altfel de date cu caracter personal, acele “date profunde” cum ar fi etnia, religia, optiuni politice, date despre sanatate, viata sexuala, migratie, etc. Toate aceste date au un obiectiv stiintific, neputându-se face legatura de catre terti intre astfel de date si cele de contact (nume, adresa de corespondenta, numar de telefon si email).

Aceste date vor fi culese doar dupa ce v-ati oferit consimtamântul prealabil, explicit pentru fiecare caz in parte, cum ar fi pentru o cercetare de piata.

Consideram ca este necesar sa facem precizarea ca operatorii care va suna din partea GSSC Avangarde va vor contacta intotdeauna de pe unul dintre urmatoarele numere de telefon:

?

·         0371781678

·         0310050683

·         0310051096

 

·         Prelucram date cu caracter personal ale copiilor?

?

GSSC Avangarde nu va colecta sau prelucra date cu caracter personal atunci când ofera servicii de informare ale societatii direct copiilor cu vârsta sub 18 ani - sau sub o vârsta mai mica - cu exceptia cazului acordului parintilor, in conformitate cu legislatia locala aplicabila.

 

·         Colectarea de date cu caracter personal din alte surse

Putem colecta, uneori, date cu caracter personal despre dvs. de la alte surse decât dvs. De exemplu, acest lucru poate fi efectuat in cazul in care v-ati inscris la un furnizor de panel de cercetare de piata ca participant si colaboram cu acest furnizor pentru a atrage participanti pentru cercetarea noastra. Furnizorul de panel va va transfera datele cu caracter personal, in conformitate cu politica de confidentialitate a acestuia si cu consimtamântul dumneavoastra fata de practicile sale, astfel incât sa va putem contacta. Daca furnizorul de panel nu v-a informat deja despre transferul datelor dvs. cu caracter personal catre noi, atunci vom face noi acest lucru atunci când va contactam pentru prima data si va vom furniza toate informatiile care ne sunt distribuite. Vom face acest lucru la primul contact.

Uneori, stocam datele cu caracter personal colectate de terte parti prin intermediul unor instrumente de analiza de la terte parti, care arhiveaza datele aferente retelelor de socializare care au fost publicate pe profiluri sau canale deschise pe retele sau pe platforme de socializare precum Facebook , Twitter, Instagram, forumuri publice online sau portaluri de rating ale magazinelor online. GSSC Avangarde poate utiliza informatiile pe care le-ati facut publice pe platformele de socializare si alte site-uri web pentru a oferi clientilor sai rapoarte agregate intr-o maniera sistematica.

Putem colecta, de asemenea, date cu caracter personal cu privire la expunerea participantilor la proiectele de cercetare de piata la publicitatea si continutul media relevante din alte surse, cum ar fi retelele de publicitate, platformele de socializare si producatorii de aplicatii web si de aplicatii mobile. In cazul in care facem acest lucru, vom obtine consimtamântul prealabil al participantilor privind colectarea datelor si ii vom informa cu privire la sursele din care colectam date cu caracter personal despre acestia. Utilizam astfel de date secundare pentru a completa datele pe care le colectam de la participanti in cursul participarii acestora la un proiect de cercetare pentru a oferi clientilor nostri mai multe informatii.

In cazul in care colectam date cu caracter personal despre dvs. din alte surse, fie ne asiguram ca respectiva sursa v-a informat in prealabil cu privire la transfer, fie va vom informa la primul contact ca am primit datele dvs. cu caracter personal, transmitându-va toate informatiile impuse prin lege.

 

·         Care sunt drepturile dumneavoastra?

Conform Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR), fieare cetatean are urmatoarele drepturi:

 

1. Dreptul de a renunta la consimtamântul acordat anterior – chiar daca dumneavoastra i-ati oferit consimtamântul unui operator de a va colecta datele cu caracter personal, puteti oricând sa va retrageti acest consimtamânt. De aceea, de fiecare data când un operator de interviu al GSSC Avangarde va va contacta o sa va ceara acest consimtamânt. Prin retragerea consimtamântului incetati participarea la proiectul in curs si nu veti mai fi eligibil pentru eventualele recompense sau premii oferite pe durata acelui proiect.

 

2. Dreptul la acces -  puteti sa ne solicitati oricând informatii despre datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra.,  in ce scopuri le utilizam sau cum le pastram.

 

3. Dreptul de a cere stergerea datelor – puteti sa ne contactati oricând pentru a solicita stergerea datelor cu caracter personal pe care le avem despre dumneavoastra, daca avem.

 

4. Dreptul de face plângere – daca aveti impresia ca GSSC Avangarde a incalcat legea privind datele cu caracter personal puteti depune o plângere la Autoritatea pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal.

 

5. Dreptul la rectificare - Puteti obtine de la noi rectificarea datelor cu caracter personal referitoare la dvs.  Depunem eforturi rezonabile pentru a pastra datele cu caracter personal aflate in posesia noastra sau controlul nostru, care sunt utilizate in mod continuu, exacte, complete, actuale si relevante, pe baza celor mai recente informatii pe care le avem la dispozitie.

 

6. Dreptul la restrictie - Puteti obtine de la noi restrictii privind prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, daca:

- contestati acuratetea datelor dvs. cu caracter personal pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica acuratetea

- prelucrarea este ilegala si solicitati restrictia de prelucrare, mai degraba decât stergerea datelor dvs. cu caracter personal

- nu mai avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal, dar le solicitati pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale sau 

- ridicati obiectii cu privire la prelucrare in timp ce verificam daca temeiurile noastre legale le depasesc pe ale dvs.

7. Dreptul la transfer - La cererea dvs., vom transfera datele dvs. cu caracter personal unui alt operator, in cazul in care este posibil din punct de vedere tehnic, cu conditia ca prelucrarea sa se efectueze pe baza consimtamântului dvs. sau sa fie necesara pentru executarea unui contract. In loc sa primiti o copie a datelor dvs. cu caracter personal, puteti solicita sa transferam direct datele catre un alt operator specificat de dvs.

8. Dreptul la obiectii - Aveti dreptul de a ridica obiectii, in orice moment, cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal datorita situatiei dvs. speciale, cu conditia ca prelucrarea sa nu se bazeze pe consimtamântul dvs., ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unei terte parti. In acest caz, nu vom mai prelucra datele dvs. cu caracter personal decât daca putem demonstra motive legitime si interese superioare pentru prelucrarea in cauza sau pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale. Daca ridicati obiectii cu privire la prelucrare, va rugam sa specificati daca doriti stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal sau restrictionarea prelucrarii acestora de catre noi.”

 

·         Alte aspecte:

Perioada de timp: Vom face tot posibilul sa va indeplinim solicitarea in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea solicitarii dumneavoastra. Daca prelungim termenul de raspuns la solicitarea dvs., va vom informa in perioada initiala de 30 de zile. 

Restrictionarea accesului: In anumite situatii, este posibil sa nu va putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele dvs. cu caracter personal din cauza unor dispozitii legale. Daca nu putem indeplini cererea dvs. de acces, va vom informa despre motivul refuzului.

Lipsa identificarii: In unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele dvs. cu caracter personal pe baza informatilor de identificare pe care le furnizati in solicitarea dvs. In astfel de cazuri, in cazul in care nu va putem identifica ca persoana vizata, nu suntem in masura sa ne conformam solicitarii dvs. de a va respecta drepturile legale descrise in prezenta sectiune, cu exceptia cazului in care furnizati informatii suplimentare care sa permita identificarea dvs. In acest caz, va vom informa si va vom permite sa furnizati informatiile care lipsesc. 

Exercitarea drepturilor dvs. legale: Pentru a va putea exercita drepturile legale, va rugam sa ne contactati in scris sau sub forma de text, de ex. prin transmiterea unui e-mail sau unei scrisori. De asemenea, puteti sa va adresati direct Responsabilului nostru cu Protectia Datelor. Pentru datele de contact, consultati finalul acestei Politici de Confidentialitate. 

 

·         Pastrarea datelor dvs. cu caracter personal

In general, vom sterge datele cu caracter personal colectate de la dvs., daca nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopului pentru care au fost colectate initial. Cu toate acestea, ni se poate impune stocarea datelor dvs. cu caracter personal pentru o perioada mai lunga, prin prisma prevederilor statutare. 

In plus, in cazul in care ne solicitati sa ne abtinem de la a va re-contacta in viitor sau daca va dezabonati de la o lista de corespondenta, nu vom sterge detaliile dvs. de contact, ci vor fi pastrate pentru a ne asigura ca nici ca urmare a construirii unei noi baze datele dvs nu vor fi folosite de operatorii nostri.. In contextul bunei practici a industriei, GSSC Avangarde pastreaza evidente care contin informatii despre persoanele care nu doresc sa fie recontactate in viitor (ex. prin e-mail-uri trimise clientilor sau campanii de recrutare pentru proiecte asociate studiilor de piata). Facem acest lucru in interesul nostru legitim pentru a ne asigura ca practicile noastre de comunicare respecta alegerile dvs. si ca nu va contactam din greseala, dar daca preferati sa stergem complet datele dvs. de contact, ne puteti solicita sa facem acest lucru.

 

·         Securitate

GSSC Avangarde considera securitatea datelor ca fiind un aspect extrem de important al bussines-ului nostru. De aceea,  aplicam un nivel crescut al securitatii, motiv pentru care am implementat masurile necesare pentru a proteja datele pe care le prelucram impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii neautorizate sau accesului la date cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate in alt mod, in mod accidental sau ilicit. Politicile noastre pentru securitatea informatiilor respecta indeaproape standardele internationale general acceptate si sunt revizuite si actualizate in mod regulat, dupa cum este necesar in functie de necesitatile noastre profesionale, modificarile tehnologice si cerintele de reglementare. Accesul la datele dvs. cu caracter personal este acordat doar personalului care are nevoie sa le cunoasca pentru activitatea profesionala si de prelucrare statistica a datelor.

In cazul unei incalcari legate de datele cu caracter personal, GSSC Avangarde va urma toate legile referitoare la informarile impuse in astfel de situatii.

 

·         Obligatii legale si aparare legala

Ni se poate impune sa utilizam si sa pastram date cu caracter personal din ratiuni legale si de conformitate, precum prevenirea, descoperirea sau investigarea unei infractiuni, prevenirea pierderilor, fraudei sau altor abuzuri privind serviciile si sistemele noastre IT. Va putem folosi de asemenea datele cu caracter personal pentru a ne respecta cerintele legate de auditurile interne si externe, pentru scopuri legate de securitatea informatiilor sau pentru a proteja sau impune drepturile, confidentialitatea, securitatea sau proprietatea, ale noastre sau ale altor persoane.

 

 

·         Modificari la prezenta Politica de Confidentialitate

?

Ne rezervam dreptul de a modifica practicile noastre privind confidentialitatea si de a aduce modificari prezentei politici de confidentialitate, in orice moment. Din acest motiv, va incurajam sa consultati constant prezenta politica de confidentialitate. Vom gestiona datele dvs. cu caracter personal in conformitate cu politica de confidentialitate in baza careia au fost colectate, cu exceptia situatiei in care ne veti acorda consimtamântul pentru a le gestiona in alt mod.

 

·         Cum ne puteti contacta?

 

Ne puteti transmite orice solicitare aveti la adresa de email office@grupul-avangarde.ro sau  la numarul de telefon 0213104845. De asemenea, puteti contacta direct persoana desemnata sa fie Ofiterul pentru Protectia Datelor, fie la numarul de telefon anterior mentionat, fie la adresa de email DPO@grupul-avangarde.ro .